Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Προτάσεις και ιδέες για φορέματα βάφτισης




Αυτή τη βδομάδα το άρθρο μου είναι δική σας επιλογή αφού μου ζητήσατε να σας δώσω ιδέες για φορέματα βάφτισης. Δέχτηκα πολλά μηνύματα στο Chic Bonbon, στα οποία μου ζητάτε συμβουλές και προτάσεις  για το τι να φορέσετε οι μανούλες στη βάφτιση των παιδιών σας, αλλά και τι να φορέσετε όσες είστε καλεσμένες σε βάφτιση.



Αρχικά θέλω να διαχωρίσω το ντύσιμο που επιλέγουμε για μια βάφτιση από το ντύσιμο που επιλέγουμε για ένα γάμο. Οι βαφτίσεις γίνονται συνήθως πρωί ή μεσημέρι, συνεπώς το ντύσιμό μας πρέπει να περιλαμβάνει χαρούμενα χρώματα και λιτές  επιλογές τόσο στο φόρεμά μας όσο στα αξεσουάρ που επιλέγουμε. Σε αντίθεση με τους γάμους που μας επιτρέπεται να φορέσουμε βραδινά ρούχα, αρκετά επίσημα, συνδυασμένα με αξεσουάρ και μαλλιά που θα δώσουν έναν επισημότερο τόνο στην εμφάνισή μας.
Για να παραστείτε λοιπόν σε μια βάφτιση είτε ως μανούλες είτε ως καλεσμένες, πρέπει να αποφύγετε τα αρκετά επίσημα και φανταχτερά φορέματα που σίγουρα δε θεωρούνται κατάλληλα για πρωινές-μεσημεριανές ώρες.  Στόχος σας πρέπει να είναι να είστε άνετη, κομψή και χαριτωμένη σε αυτή τη πρωινή σας εμφάνιση! Θα περιοριστώ στο να  σας δώσω πληροφορίες για το πού να βρείτε τα ομορφότερα φορέματα που μπορείτε να βάλετε σε μια βάφτιση, αφενός γιατί όλες  στα μηνύματά σας θέλατε πληροφορίες για φορέματα και αφετέρου γιατί κατά τη γνώμη μου η επιλογή ενός φορέματος είναι η καταλληλότερη για αυτό το γεγονός.  
Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε να φορέσετε ένα φόρεμα σε Α γραμμή το οποίο θα  πέφτει όμορφα στους γοφούς και θα σας κολακεύει. Αν το φόρεμα που επιλέξετε είναι σε Α γραμμή τότε μπορείτε να διαλέξετε είτε ένα μονόχρωμο είτε ένα φόρεμα με λουλούδια ή σχέδια. Τα φορέματα που επιλέγουμε για μια βάφτιση, φροντίζουμε να έχουν όμορφα φωτεινά χρώματα και να είναι απλά αλλά εντυπωσιακά ταυτόχρονα αναδεικνύοντας το καλύτερο εαυτό μας. Μπορείτε  να παίξετε με μοτίβα διαλέγοντας είτε ένα φόρεμα με πουά είτε ένα φόρεμα floral  γεμάτο λουλούδια. Για εσάς που θέλετε κάτι πιο απλό, μπορείτε να προτιμήσετε ένα μονόχρωμο φόρεμα, πάντα σε ένα φωτεινό χρώμα (π.χ. ροζ, κοραλλί, μπλε, πράσινο). Για όσες θέλουν κάτι ρομαντικό, μπορούν να επιλέξουν ένα δαντελένιο φόρεμα, ενώ για όσες αγαπούν τα maxi, προτείνω να διαλέξετε ένα maxi γεμάτο λουλούδια.
Ας δούμε λοιπόν ενδεικτικά ορισμένα καταστήματα στα οποία μπορείτε να βρείτε όμορφα φορέματα βάφτισης στο στυλ που αναφέραμε.
Στο κατάστημα Rita Pateroni μπορείτε να διαλέξετε μέσα από μια ευρεία γκάμα φορεμάτων σε Α γραμμή που προσφέρονται σε πολλά μεγέθη. Τη δική μου καρδιά έκλεψε αυτό το φόρεμα το οποίο πιστεύω ότι είναι  όμορφο και χαρούμενο για βάφτιση αλλά ταυτόχρονα κομψό και chic. 
Άλλη μια εξαιρετικά κομψή επιλογή είναι αυτό το φόρεμα της ίδιας πάλι εταιρίας το οποίο έχει δαντέλα, είναι σε Α γραμμή και μια ζώνη από σατέν την οποία δένετε σε έναν όμορφο φιόγκο και όλη εμφάνισή σας είναι εξαιρετικά  υπέροχη και ρομαντική.
Ένα ακόμα φόρεμα από τη Rita Pateroni, το οποίο θεωρώ εξαιρετική επιλογή, είναι ένα φόρεμα με δαντέλα στο μπούστο η οποία συνεχίζει με ένα υπέροχο πουά μοτίβο. Τη ζώνη που περιλαμβάνει το φόρεμα, μπορείτε να την αφαιρέσετε αν δε τη θέλετε.
Άλλο ένα κατάστημα που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμο, όταν αναζητάτε φόρεμα για βάφτιση, είναι το κατάστημα Monsoon. Εκεί θα βρείτε φορέματα σε πολλά σχέδια και χρώματα και μια ποικιλία μεγεθών από 8-26. Από τα Monsoon ξεχώρισα αυτό το λευκό φόρεμα με τα λουλούδια.


Ακόμη, για όσους αγαπούν το maxi, στα Monsoon μπορούν να δουν αυτό το φόρεμα το οποίο έχει πολύ όμορφο χρώμα, και πολύ καλή εφαρμογή και μπορείτε να το φορέσετε στη βάφτιση με ένα σανδάλι με πέτρες για να είστε άνετες και κομψή.

Στο κατάστημα Raxevsky μπορείτε να βρείτε τη νέα κολεξιόν αυτού του καλοκαιριού η οποία έχει πολλά  φορέματα κατάλληλα για βάφτιση. Εγώ ξεχώρισα αυτό, το οποίο μου φαίνεται μια υπέροχη επιλογή για μια όμορφη πρωινή εμφάνιση.
Στο κατάστημα Zara εντόπισα αυτό το floral φόρεμα το οποίο έχει μια εξαιρετική πλάτη και κολακεύει και αναδεικνύει το σώμα σας. Συνδυάστε το με ένα πέδιλο με χαμηλό τακούνι και θα είστε πανέμορφη.
Στο ίδιο κατάστημα βρήκα επίσης αυτό το φόρεμα που έχει ένα υπέροχο σμαραγδένιο χρώμα και μια γραμμή που θα σας κολακεύει πολύ.
Κατερίνα Παρασκευά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Chic Bonbon Life Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino