Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!




Στο σημερινό άρθρο σας παρουσιάζουμε τρόπους και λύσεις για να φροντίσετε τα μαλλιά σας, ώστε να δείχνουν λαμπερά και υγιή ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Πάρτε λοιπόν ιδέες για το πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τη φθορά που φέρνουν στα μαλλιά ο ήλιος και η θάλασσα αλλά και ιδέες για όμορφα και περιποιημένα μαλλιά.


1η συμβουλή: Ξεβγάζετε πάντα τα μαλλιά σας.
Να αποφεύγετε να αφήνετε τα μαλλιά σας βρεγμένα από το θαλασσινό νερό. Η αλμύρα θα κάνει τα μαλλιά σας να δείχνουν ξηρά και θαμπά. Φροντίστε λοιπόν οπωσδήποτε να τα ξεπλένετε με άφθονο νερό.
mallia2
2η συμβουλή: Χρησιμοποιήστε φυτικά σαμπουάν
Τα φυτικά σαμπουάν είναι φτιαγμένα από φρούτα και βότανα και τα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμα για την άμυνα των μαλλιών μας απέναντι στην ακτινοβολία του ήλιου.
3η συμβουλή: Χρησιμοποιήστε άφθονη μαλακτική κρέμα
Όπως το σώμα μας, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται ενυδάτωση ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Φροντίστε λοιπόν να τα ενυδατώνετε καθημερινά απλώνοντας μαλακτική κρέμα ώστε να είναι τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και μαλακά.
4η συμβουλή: Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια
Τα αιθέρια έλαια αποδεικνύονται θαυματουργά για τα μαλλιά μας καθώς τα προστατεύουν από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Επίσης με τα αιθέρια έλαια τα μαλλιά μας δείχνουν πιο λαμπερά από ποτέ.
mallia4
5η συμβουλή: Κάντε μάσκα στα μαλλιά σας
Πρέπει να κάνετε μάσκα στα μαλλιά σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να παραμείνουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και να αποφύγετε τη δημιουργία ψαλίδας.
6η συμβουλή: Μη στεγνώνετε ποτέ τα μαλλιά σας με ζεστό αέρα
Όταν στεγνώνετε τα μαλλιά σας, επιλέξτε να τα στεγνώσετε με κρύο αέρα και όχι με ζεστό καθώς η θερμότητα δε κάνει καλό στα μαλλιά σας. Ο κρύος αέρας θα δώσει στα μαλλιά σας μια απίστευτη υφή.
7η συμβουλή: Προστατέψτε το χρώμα των μαλλιών σας
Η ζέστη και ο ήλιος ταλαιπωρούν τα μαλλιά σας και τα δείχνουν ξηρά και θαμπά. Για να προστατεύσετε το χρώμα των μαλλιών σας μπορείτε να κάνετε συχνά θεραπείες με κερατίνη.
mallia6
8η συμβουλή: Αποκτήστε χρυσές ανταύγειες με νερό και λεμόνι
Πάρτε ένα μπουκάλι με σπρέι και γεμίστε το με νερό. Μέσα σε αυτό το νερό χύστε το χυμό ενός λεμονιού και ψεκάστε τα μαλλιά σας πριν πάτε για μπάνιο. Ο συνδυασμός ήλιου και σπρέι θα δημιουργήσει στα μαλλιά σας τις πιο γλυκές φυσικές ξανθιές ανταύγειες χωρίς να χρειάζεστε τη βοήθεια κομμωτή.
9η συμβουλή: Το καλοκαίρι θέλει απλότητα
Αποφύγετε το υπερβολικό styling τις καλοκαιρινές μέρες και επιλέξτε να κάνετε πλεξούδες και χαλαρά πιασίματα στα μαλλιά σας. Έτσι τα μαλλιά σας θα είναι περιποιημένα χωρίς να είναι επιτηδευμένα.
10η συμβουλή: Υπέροχες μπούκλες από θαλασσινό νερό.
Για να αποκτήσετε τις ομορφότερες μπούκλες πάρτε ένα μπουκάλι με σπρέι και γεμίστε το θαλασσινό νερό. Μετά το λούσιμο σας ψεκάστε τα μαλλιά σας 2-3 φορές και ‘’τσαλακώστε’’ τα με τα δάχτυλά σας. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν τις πιο όμορφες φυσικές μπούκλες που έχετε δει ποτέ. Προσοχή όμως μη το παρακάνετε με το ψέκασμα γιατί ,όπως αναφέραμε, το θαλασσινό νερό ταλαιπωρεί τα μαλλιά.
Κατερίνα Παρασκευά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Chic Bonbon Life Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino