Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Γίνε και εσύ maxi-μη αυτό το καλοκαίρι!



Η νέα τάση του φετινού καλοκαιριού επαναφέρει το maxi, τόσο στα φορέματα, όσο και στις φούστες. Μη σας παραξενέψει λοιπόν αν τα βλέπετε συνέχεια στην αγορά, σε πολλά χρώματα και σχέδια. Προσωπικά τα maxi φορέματα και  οι maxi φούστες, μου αρέσουν πολύ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι καθώς μου θυμίζουν νησί, θάλασσα και γενικά οτιδήποτε καλοκαιρινό. Όταν φοράμε όμως maxi, υπάρχουν και 2-3 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε για να είμαστε πάντα κομψές. Στο σημερινό άρθρο λοιπόν, θα αναλύσουμε τα πάντα γύρω από το maxi.
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μονόχρωμα ή πολύχρωμα maxi ρούχα, με λουλούδια ή με άλλα μοτίβα και έτσι σας δίνετε η ευκαιρία να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει περισσότερο. Αν επιλέξετε μια μονόχρωμη maxi φούστα φορέστε την με ένα μπλουζάκι διαφορετικού χρώματος από τη φούστα. Έτσι π.χ. μια κίτρινη φούστα φορέστε την με ένα λευκό μπλουζάκι.
Οι συνδυασμοί που θα κάνετε στη μπλούζα που θα επιλέξετε, μπορεί να είναι οποιοιδήποτε αρέσουν σε εσάς. Αλλά το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να φοράτε διαφορετικό χρώμα μπλούζας από τη φούστα για να κάνει αντίθεση και να μπορεί να κυριαρχεί η φούστα στην εμφάνισή σας και να τραβά όλα τα βλέμματα.
Μπορείτε ακόμη να επιλέξτε ένα φανελάκι για να συνδυάσετε τη maxi φούστα σας καθώς τα φανελάκια τα βρίσκουμε εύκολα στην αγορά σε πληθώρα χρωμάτων και έτσι μπορούμε με την ίδια φούστα, να φορέσουμε πολλά χρώματα μπλούζας, παραλλάσσοντας έτσι την εμφάνισή μας.
Προσοχή όμως, αν η φούστα σας έχει λουλούδια ή κάποιο άλλο μοτίβο, τότε πρέπει να επιλέξετε μπλούζα η οποία θα έχει το  χρώμα των λουλουδιών ή του μοτίβου, γιατί πρέπει να ταιριάζει. Δε μπορείτε π.χ. να φορέσετε με μια maxi φούστα με ροζ λουλούδια, με μια μπλέ μπλούζα γιατί θα δείχνει παράταιρη με το υπόλοιπο σύνολο.
Για μια επισημότερη εμφάνιση, μπορείτε να φορέσετε τη maxi φούστα σας με ένα πουκάμισο. Θα δώσει ένα διαφορετικό αέρα στην εμφάνισή σας και θα φαίνεστε εξαιρετικά chic και στιλάτες. 
Όσο αφορά τα maxi φορέματα, η αγορά σας δίνει μια μεγάλη ποικιλία από αυτά και μπορείτε να διαλέξετε, μονόχρωμα ή πολύχρωμα, με λουλούδια ή χωρίς, με τιράντες ή strapless, με δέσιμο στο λαιμό ή όχι.
Στα maxi φορέματα έχω μόνο μα επισήμανση: να μην επιλέγετε strapless maxi, εκτός αν είστε πολύ πολύ αδύνατη. Aυτό το λέω γιατί τα strapless φορέματα δεν έχουν τιράντες, ξεκινούν λίγο πάνω από το στήθος και έτσι όλο το στέρνο και τα μπράτσα μας είναι εκτεθειμένα κάτι που δε κολακεύει όσα κορίτσια έχουν λίγα παραπάνω κιλά. Επιλέξτε λοιπόν ένα maxi φόρεμα με τιράντα ή ακόμα και δέσιμο στο λαιμό γιατί θα σας κολακεύει περισσότερο.
Μη φοβάστε το maxi και φορέστε το είτε πρόκειται για μια πρωινή- καθημερινή σας εμφάνιση, είτε για μια βραδινή εμφάνιση. Η αντίληψη ότι το maxi σημαίνει επίσημο, είναι λανθασμένη. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς θα επιλέξετε να το φορέσετε. Αν φορέσετε το maxi φόρεμά σας ή τη maxi φούστα σας με ένα σανδάλι ή μια μπαλαρίνα, τότε η εμφάνισή σας γίνεται αμέσως πιο απλή και διώχνετε το τόνο της επισημότητας.
Αν όμως θέλετε να φορέσετε τα maxi ρούχα σας για μια επίσημη εμφάνιση τότε μπορείτε να τα συνδυάσετε με μια πλατφόρμα ή ένα ψιλό πέδιλο.
Αυτό που επίσης πρέπει να προσέξετε είναι ότι είτε φοράτε maxi το πρωί είτε το βράδυ, η τσάντα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι μικρή. Τα maxi δεν ταιριάζουν με μεγάλες τσάντες γιατί έτσι ‘’φορτώνουμε’’ υπερβολικά την εμφάνισή μας. Επιλέξτε λοιπόν ένα φάκελο ή μια μικρή τσάντα με λουράκι για να συνδυάσετε με τα maxi ρούχα σας!
Σε κάθε περίπτωση, τα maxi κυριαρχούν φέτος το καλοκαίρι και μας προσφέρουν αμέτρητες στιλιστικές δυνατότητες. Η ίδια φούστα που θα φορέσετε το πρωί με ένα ζευγάρι σανδάλια, μεταμορφώνετε σε μια υπέροχη βραδινή επιλογή αν τη συνδυάσετε με ένα ζευγάρι πέδιλα ή  πλατφόρμες. Τα maxi θυμίζουν καλοκαίρι και νησί και μας δείχνουν αιθέριες και κομψές.   
Κατερίνα Παρασκευά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Chic Bonbon Life Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino