Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σωστές και λάθος επιλογές κοσμημάτων στην καθημερινότητά μας! (Μέρος Β΄)




Συνεχίζοντας το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας-και επειδή πήρα πολλά μηνύματα στο Chic Bonbon με κοπέλες που έχουν γάμους και δε ξέρουν τι κοσμήματα να φορέσουν- αυτή τη βδομάδα, ασχολούμαστε με τα κοσμήματα που επιλέγουμε στις επίσημες εμφανίσεις μας (π.χ. γάμοι, βαφτίσεις, εκδηλώσεις).



Αν έχετε επιλέξει ένα στράπλες φόρεμα, τότε πρέπει οπωσδήποτε να φορέσετε κάτι στο λαιμό σας, ειδάλλως θα δείχνει άδειος. Στη περίπτωση αυτή λοιπόν, επιλέξτε να φορέσετε κάτι λεπτό και διακριτικό, καθώς η περίσταση επιβάλλει να είστε κομψή δίχως να υπερβάλετε. Προτείνω ένα λεπτό κρεμαστό σε ασημένια ή χρυσή απόχρωση με κοντή αλυσίδα, ώστε να είναι κοντά στο λαιμό σας. Έτσι θα τονιστεί ο λαιμός σας και θα αναδειχτεί παράλληλα το φόρεμα.
Γενικότερα πρέπει πάντα να προτιμάτε ένα λεπτό διακριτικό κρεμαστό αν το ντύσιμο που έχετε επιλέξει αφήνει το λαιμό σας άδειο.
                                             via boticca.com

Στη περίπτωση που το ρούχο σας καλύπτει το στέρνο, τότε προτιμήστε ένα ζευγάρι σκουλαρίκιακαι τραβήξτε πίσω τα μαλλιά σας για να τα αφήσετε να φανούν.
Τα σκουλαρίκια είτε μακριά είτε κοντά, αποδεικνύονται μια πολύ σωστή επιλογή για μια κομψή επίσημη εμφάνιση. 
Αν δεν αγαπάτε τα σκουλαρίκια, τότε επιλέξτε ένα χοντρό βραχιόλι σε χρυσή ή ασημένια απόχρωση (ανάλογα το χρώμα του ρούχου σας) ή πολλά λεπτά βραχιόλια μαζί για να τραβήξετε τα βλέμματα στα χέρια σας. Μπορείτε επίσης, αν επιλέξετε να φορέσετε ένα χοντρό βραχιόλι, να διαλέξετε κάποιο με πέτρες.
Προσοχή όμως στο εξής: αν φορέσετε ένα χοντρό βραχιόλι, τότε μη φορέσετε κάτι άλλο στους καρπούς σας και αφήστε το βραχιόλι να αναδειχτεί. Φοράμε πολλά βραχιόλια μαζί, μόνο στη περίπτωση που αυτά είναι λεπτά και διακριτικά.

Και ερχόμαστε στο κεφάλαιο δαχτυλίδια.
Εδώ πρέπει να δώσουμε προσοχή  γιατί κάνουμε συχνά λάθος και παρά-φορτώνουμε την εμφάνισή μας. Συχνά λοιπόν βλέπουμε κοπέλες που φοράνε σε μια επίσημη εμφάνιση -π.χ. σε ένα γάμο- μεγάλο κολιέ μαζί με πολλά βραχιόλια και μεγάλα δαχτυλίδια. Μεγάλο λάθος, γιατί φορτώνουν υπερβολικά την εμφάνισή τους και κανείς δε προσέχει το ρούχο τους, αλλά το πόσα κοσμήματα φόρεσαν. 
Αν φοράτε μόνο ένα λεπτό κρεμαστό στο λαιμό, τότε επιλέξτε ένα μεγάλο δαχτυλίδι της αρεσκείας σας για να το συνδυάσετε.
Μη φοράτε ένα μεγάλο δαχτυλίδι μαζί με πολλά βραχιόλια, γιατί δε θα αναδειχτεί το δαχτυλίδι.Προσέξτε τα μεγάλα δαχτυλίδια που θα επιλέξετε -επειδή συνήθως έχουν πέτρες- να ταιριάζουν με το χρώμα που έχει το ρούχο σας. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα δαχτυλίδι με οποιοδήποτε άλλο κόσμημα φοράτε, αρκεί το δαχτυλίδι να είναι λεπτό και διακριτικό.
Όπως θα έχετε διαπιστώσει, λοιπόν, μια κομψή και σικάτη εμφάνιση επιβάλει  λιτές επιλογές στα κοσμήματα μας κάτι που σημαίνει “όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα’’.  Δίνουμε  λοιπόν προσοχή στα κοσμήματα που επιλέγουμε, γιατί πρωταρχικός μας στόχος είναι να αναδειχτεί το ρούχο μας. Τα κοσμήματα είναι απλά αξεσουάρ που στολίζουν την εμφάνισή μας!

Προσοχή λοιπόν στα εξής σημεία:
Δεν αναμειγνύουμε ποτέ χρυσό και ασημένιο κόσμημα. Αν επιλέξουμε χρυσό κόσμημα τότε όλα τα κοσμήματά μας πρέπει να είναι σε χρυσή απόχρωση.
Επιλέγουμε να συνδυάσουμε κρεμαστό με δαχτυλίδι και σκουλαρίκια με βραχιόλι ή βραχιόλια. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι η εμφάνισή μας θα είναι κομψή και σικάτη.
Στη περίπτωση που φοράμε στράπλες ή φόρεμα ή μπλούζα με ανοιχτό στέρνο, τότε φοράμε ένα κρεμαστό στο λαιμό μας. Αντίθετα αν τα ρούχο μας καλύπτει το λαιμό μας επενδύουμε σε σκουλαρίκια, βραχιόλια και δαχτυλίδια.
Με λευκά ή μαύρα ρούχα, μπορούμε να φορέσουμε και ασημένια αλλά και χρυσά κοσμήματα.
Με κόκκινα, μπλε, ροζ, πορτοκαλί, πράσινα, μπεζ και καφέ ρούχα, επιλέγουμε χρυσά κοσμήματα.
Με μωβ, γαλάζια και γκρι ρούχα, επιλέγουμε ασημένια κοσμήματα.
Κατερίνα Παρασκευά



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Chic Bonbon Life Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino