Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Σωστές και λάθος επιλογές κοσμημάτων στην καθημερινότητά μας! (Μέρος Α΄)





Παίρνω καθημερινά μηνύματα κοριτσιών στο Chic Bonbon, στα οποία με ρωτάνε άλλοτε τι κοσμήματα πρέπει να επιλέξουν για ένα καθημερινό ντύσιμο και άλλοτε ποια κοσμήματα πρέπει να διαλέξουν για ένα βραδινό ντύσιμο. Έτσι, αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο το οποίο περιλαμβάνει προτάσεις για να επιλέξετε τα σωστά κοσμήματα για κάθε περίσταση και συμβουλές για να αποφύγετε τα συχνότερα λάθη. Αυτή τη βδομάδα θα διαβάσετε το πρώτο μέρος που αφορά τις καθημερινές εμφανίσεις και την άλλη βδομάδα έρχεται το δεύτερο μέρος για τις βραδινές –πιο επίσημες- εμφανίσεις.


Στη καθημερινότητα μας, όλοι επιλέγουμε να ντυθούμε πιο απλά, διαλέγοντας ρούχα που μας βολεύουν και μας είναι άνετα. Στην ίδια γραμμή πρέπει να συμβαδίζουν και τα κοσμήματα που θα φορέσουμε, φροντίζοντας όμως πάντα, να επιλέγουμε αυτά που θα στολίσουν και θα αναδείξουν τη κάθε μας εμφάνιση. Έτσι, όταν επιλέγετε να φορέσετε ένα παντελόνι και ένα T-shirt, μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα «statement necklace«, τα οποία αποτελούν must αυτής της σεζόν.
Προσοχή σε ένα συχνό λάθος: επειδή συνήθως ένα statement necklace είναι μεγάλο και εντυπωσιακό -γιατί όπως λέει και το όνομά του πρέπει να κυριαρχήσει στην εμφάνιση σας- επιλέξτε να το φορέσετε με ένα μονόχρωμο T-shirt ή ένα μονόχρωμο πουκάμισο. Αν φορέσετε το statement necklace με ένα πολύχρωμο T-shirt ή ένα μπλουζάκι με στάμπα τότε το κολιέ θα χαθεί και δε θα αναδειχθεί όπως πρέπει.

Αν δεν είστε οπαδός των μεγάλων κρεμαστών για το λαιμό, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα απλό μακρύ κρεμαστό της αρεσκείας σας για να φορέσετε με τα μονόχρωμα T-shirt ή πουκάμισά σας. Μπορείτε να επιλέξετε π.χ. ένα κρεμαστό με μια καρδούλα, μια πεταλούδα, ένα αερόστατο ή ό,τι άλλο θέλετε από τα καταστήματα με αξεσουάρ της αγοράς. 
Στη περίπτωση που φορέσετε ένα πολύχρωμο T-shirt ή πουκάμισο ή ένα μπλουζάκι με στάμπα, μη φορέσετε κολιέ, αλλά επιλέξτε ένα ζευγάρι απλά ή κρεμαστά σκουλαρίκια για να στολίσετε την εμφάνισή σας.
Ακολουθήστε τις ίδιες συμβουλές αν φορέσετε φούστα ή φόρεμα, τηρώντας πάντα το κανόνα μονόχρωμου- πολύχρωμου. Δηλαδή: με ένα μονόχρωμο φόρεμα επιλέξτε ένα εντυπωσιακό statement necklace και με ένα πολύχρωμο φόρεμα ή ένα φόρεμα με printsκαι λουλούδια, διαλέξτε ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια.
Σχετικά με τα αξεσουάρ που φοράμε στα χέρια, θα σας πρότεινα να επιλέξετε ένα ρολόι –τώρα το καλοκαίρι μπορείτε να διαλέξετε και ένα χρωματιστό σε χρώμα της αρεσκείας σας- για να το φοράτε με κάθε σας ντύσιμο. Είτε φοράτε παντελόνι, είτε φούστα, είτε φόρεμα, ένα ρολόι συνδυάζετε με όλα και προσθέτει πόντους κομψότητας στην εμφάνισή σας.
ρολόι Marc Jacobs
Θα σας συμβούλευα όμως να μη φορέσετε ρολόι σε περίπτωση που φοράτε ένα statement necklace γιατί θα προκύψει ένα πολύ ‘’φορτωμένο’’ look και για μένα η απλότητα είναι το κλειδί. Όσο πιο λιτή και λιγότερο επιτηδευμένη εμφάνιση κάνετε, τόσο πιο κομψή θα δείχνετε.

Αν φορέσετε ένα  statement necklace, συνδυάστε το με κάποιο δαχτυλίδι οποιουδήποτε μεγέθους και σχεδίου θέλετε εσείς και αφήστε τους καρπούς σας γυμνούς για να αναδειχθούν τα υπόλοιπα αξεσουάρ. 

Άλλη μια χρήσιμη συμβουλή τώρα για το καλοκαίρι είναι να φορέσετε πολύχρωμα λεπτά βραχιόλια ή βραχιόλια με χάντρες μαζί με το ρολόι σας!!! Έτσι θα δημιουργήσετε ένα χαριτωμένο look και θα σας φτιάχνουν τη διάθεση κάθε φορά που βλέπετε την ώρα!!! 
                                http://www.sincerelyjules.com/
Προσοχή στα εξής λάθη:
-Αποφύγετε να φορέσετε ένα μεγάλο ογκώδες κολιέ και ένα ζευγάρι κρεμαστά σκουλαρίκια ή ένα ρολόι για να μη φορτώσετε την εμφάνισή σας. Στη περίπτωση λοιπόν, που φοράτε ένα statement necklace, συνδυάστε το με ένα δαχτυλίδι.
- Μη φοράτε χρυσό και ασημένιο μαζί. Πχ. Αν το κολιέ σας είναι σε χρυσή απόχρωση επιλέξτε τα υπόλοιπα αξεσουάρ σας να είναι στην ίδια απόχρωση και όχι ασημένια.
- Αν φοράτε ρολόι με πολλά βραχιόλια μαζί τότε μη φορέσετε δαχτυλίδια για να αποφύγετε τις υπέρ-φορτωμένες εμφανίσεις.
- Να θυμάστε πάντα το χρυσό κανόνα της απλότητας που δημιουργεί κομψές εμφανίσεις.
Η συνέχεια την επόμενη εβδομάδα με τα αξεσουάρ για βραδινές- επίσημες εμφανίσεις!!!!
Κατερίνα Παρασκευά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 

Chic Bonbon Life Copyright © 2009 Flower Garden is Designed by Ipietoon for Tadpole's Notez Flower Image by Dapino